Så här har hundboken gått hittills

Nu är det drygt ett halvt år sedan Hunden vår spegel kom ut.

Det började med förtjusta reaktioner från de första hundra köparna, mest vänner och bekanta förstås.

Sedan kom Bibliotekstjänst med en lysande recension, som satte fart på försäljningen till biblioteken. Då hoppades jag att allmänheten skulle hitta den, men efter den första ruschen blev det ganska lugnt. Däremot blev den talbok (en ljudbok speciellt gjord för synskadade och andra som har svårt att läsa svartskrift). Eftersom den efterfrågades på punktskrift har den också kommit ut i punkt.

Sedan frågade förlaget om jag accepterade att de gav ut den som e-bok, vilket jag förstås bara tyckte var kul.

Efter det blev det ganska tyst igen, bara enstaka böcker sålda och inget gensvar från de ställen jag frågat om eventuella recensioner. Jag inser att om man inte har ett för allmänheten känt namn, mycket kontakter och effektiv marknadsföring har man svårt att slå sig in på bokmarknaden. 

Brukshunden hittade i alla fall boken till slut och gav en fin recension i det senaste numret. Fyra apportbockar av 5.  Det var riktigt roligt och kom ju dessutom ut i en välsedd och välkänd tidning. Nu kanske något kan hända!

Nästa evenemang är att jag ska stå på stora Bokmässan i Göteborg lördagen den 24 september med boken, vid Idus förlags bord. Det ska bli roligt; ska förbereda mig väl. Min dotter Sofia, som finns med på omslaget och som jobbar som säljare, kommer att vara med mig. Det blir alldeles utmärkt! Kanske ses vi där?

 

 

 

 

14 aug 2016

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)